Okaliptüs Bitkisinin Cilde Faydaları

0
533

Güney yarım kürenin favori bitkisi okaliptüs günümüzde cilt bakımında ve saç bakımında çok kullanılır. Sağlık sektöründe de farklı faydaları dolayısıyla alternatif tıp tarafından çok tercih edilir. Peki, okaliptüs yağının cilde faydaları nelerdir? Sizin için araştırdık.

Okaliptüs Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Myrtaceae familyasından okaliptüs diğer adıyla sıtma ağacı, geçmişten günümüze birçok alanda kullanılmaya devam ediyor. Dünyanın en uzun ağaçlarından olan okaliptüs, bünyesinde 100 litre su bulundurabilir. Anavatanı Avustralya olan okaliptüs ağacı, ülkemizde Akdeniz kıyılarında yetişir.

Okaliptüs yağı, okaliptüs ağacın yapraklarından elde edilir ve içeriğinde bol miktarda sineol barındırır. Okaliptüs yağı, okaliptüs yapraklarından soğuk damıtma yöntemiyle elde edilir.

Okaliptüs yağı, geçmişten bu yana kozmetik sektöründe ham madde olarak ya da insanlar tarafından vücut veya cilt rahatsızlıklarına karşı kullanıyordu.

Sıcak ve nemli yerlerde yetişmeye uygun bu bitki, geçmişte birçok rahatsızlığa karşı cilde uygulanıyordu. Özellikle çok görülen cilt problemlerine karşı da çok kullanılırdı.

  • Akne bakımında yararlanıyordu

Akneye eğilim, en çok görülen cilt problemlerinden biridir. Yağlı ciltlerde, akneye eğilim sorununa sık rastlanır. Geçmişte bu soruna karşı, okaliptüs yağı ile bakım yapılıyordu.

  • Cilt lekelerine karşı kullanılıyordu

Cilt lekeleri, melanin pigmentinin düzensiz birikmesi sonucu olur. Geçmişte okaliptüs yağı, cilt lekelerine karşı kullanılıyordu.

  • Siyah noktalara karşı bakım yapılıyordu

Siyah noktalar, cildin yeteri kadar temizlenmemesi sonucu kirlerin gözenekleri tıkaması sonucu oluşur. Eskiden insanlar, ciltlerindeki siyah noktaya karşı okaliptüs yağı ile bakım yapıyordu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here


bir − = 0

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.